Nyertes pályázataink

Nyertes pályázataink

 

Dinamikus tartalmak megjelenítése ipari környezetben, beágyazott rendszereken keresztül

DimensionBoard  Az Európai Unió Horizont 2020 programjában, valamint egyéb közös EU-s és regionális programokban való magyar részvétel ösztönzése (EU_KP_16)

Dinamikus tartalmak megjelenítése ipari környezetben, beágyazott rendszereken keresztül

A SKYLINE-COMPUTER Informatikai és Fejlesztési Kft. 1,2 millió forintos vissza nem térítendő 100%-os (de-minis) támogatást nyert a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból „Az Európai Unió Horizont 2020 programjában, valamint egyéb közös EU-s és regionális programokban való magyar részvétel ösztönzése (EU_KP_16)” pályázati kiíráson. A projekt eredményeképpen az Eurostars program 2016.09.15-ei felhívásán benyújtásra került a DIMENSIONBOARD nemzetközi pályázat és elkészült a konzorciumi partnerek közötti szerződés tervezete is. Így a cég esélyt kapott arra, hogy forrást tudjon bevonni a tervezett fejlesztés nemzetközi konzorciumban történő megvalósításához, ezáltal elmé6lyítse a külföldi partnerekkel való együttműködését és növelje nemzetközi ismertségét is.

Az 1999-es alapítású SkyLine Kft. portfóliójának meghatározó része az egyedi szoftverfejlesztés, valamint a gyengeáramú hálózatok tervezése és kivitelezése kis- és középvállalatok számára. Az EUROSTARS program segítségével kifejlesztendő új termékük a DimensionBoard, mely információ megjelenítő rendszer segíti a gyártó és termelő cégek menedzsmentjét, hogy a dolgozók számára legoptimálisabban válasszák ki és közvetítsék a hatékony LEAN rendszerű munkavégzéshez szükséges információkat. A DimensionBoard használatának eredményeképpen a dolgozók:

  • a folyamatos visszajelzés alapján ösztönözve érzik magukat a jobb teljesítményre;
  • informáltak lesznek a teljesítendő feladatokról, levéve a terhet a menedzsment válláról;
  • felelősnek érzik magukat a feladatukért, hiszen folyamatosan visszajelzést kapnak a munkájukról;
  • a termelési adatok elérésével, direkt módon részt vállalhatnak a kontrollingban és termelésirányításban.

Az egyedi szoftverfejlesztés során elkészült DimensionBoard egyedülálló megoldást jelenthet nem csupán Magyarországon, de az egész világon, mivel képes fokozni a termelést és csökkenteni az információ hiányából fakadó költségeket. Az EU-KP-16 projekt során talált spanyol ipari partnerrel, a RECAM LASER-rel kívánja a cég a működő DimensionBoard prototípust termékké fejleszteni és Európa-szerte értékesíteni.

A DimensionBoard keretrendszer kiváló eleme a dinamikus, adatvezérelt, interaktív tartalmakkal működő úgynevezett Digital Signage megoldásnak, kiemelten gyártó cégek számára.

A Skyline-Computer Kft. a működéshez szükséges IT infrastruktúra kialakítását és az informatikai rendszertámogatást is biztosítja, igény esetén a digitális tartalomkészítés feladatát is vállalja.

 

 

 

DimensionBoard GINOP-2.1.7-15 – Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés

Dimension Board prototípus fejlesztés

A SKYLINE-COMPUTER Informatikai és Fejlesztési Kft. vissza nem térítendő támogatást nyert a GINOP-2.1.7-15 – Prototípus, termék-, technológia- és
szolgáltatásfejlesztés pályázati kiíráson. A projekt eredményeképpen a Skyline-Computer olyan keretrendszer prototípust fejleszthet ki, amely képes dinamikus tartalmak megjelenítésére ipari környezetben, beágyazott rendszereken keresztül.

A DimensionBoard célja, hogy egy olyan rendszert biztosítson , amelyben vállalati információkat vagyunk képesek megosztani kontrollált és biztonságos formában munkatársaink számára, legyen szó termelési adatokról a gyártósor számára, vagy üzenetről a humánerőforrásról. Olyan tartalmat kell a rendszernek létrehoznia, melyet bármely eszköz képes megjeleníteni a vállalat hálózatán belül, külön konfigurálás nélkül, csupán böngészővel kell rendelkeznie. Ezért egy olyan technológiát valósítunk meg, mely a kliensoldal platformjától függetlenül képes létrehozni a machine-to-machine interakciót, a hálózaton belül. A moduloknak egymástól függetlenül is működniük kell, hogy az új modulok létrehozása és beépítése ne befolyásolja a rendszer mélyebb rétegeit.
Ezáltal új funkciókat lehet hozzácsatolni a már meglévő szolgáltatások csoportjához, vagy anélkül eltávolítani egy modult, hogy az befolyással lenne a program többi területére. Így a fejlesztés során egy Service Oriented Architecture (SOA) kialakítása is feladat, amely képes az üzleti logika támogatására flexibilis infrastruktúrával, és feldolgozni a környezetet azzal, hogy felügyeli a független és újra felhasználható üzleti folyamatokat, mint szolgáltatásokat, és egy robosztus alapot biztosít a szervizek kihasználására.

A projekt eredménye egy olyan egyedülálló megoldás, mely képes dinamikusan szerkesztett adatokat megjeleníteni. A rendszer nem korlátozza a felhasználókat, az információk formájában, megjelenítésében. Az információk pedig megjeleníthetőek lesznek bármely hálózatra kapcsolható kijelzőn. Minden elkészített képernyőkép saját cégen belüli URL címet kap, melyet dinamikusan generál a számára a rendszer. Ezt a címet kijelzők böngészőjébe beírva, megjeleníthető az összeállított képernyőkép, melyhez az információkat a DimensionBoard adatbázisából, és a vállalat ERP
rendszeréből nyerheti ki.